top of page

Atalık-Yerel Tohum ve Küçük Üreticiler

Atalık-Yerel Tohum ve Küçük Üreticiler, Ebru Oğuzhan Yeter 2021-05-17 00:12:45 7

ABD ve AB'nin elinde ki gıda stoklarının erimesi için bizim gibi ülkelerin üreten değil, tüketen durumuna düşürülmesi gerekiyordu, bunu da el birliği ile yaptılar.

Atalık-Yerel Tohumların önce satışını yasaklayan, sonra köylerden toplayıp koruma altına alacağını söyleyen, ithal tohumların, onların yan ilaçlarının satışını ve her türlü desteğini veren, kimyasal tarım zehirleriyle toplumda, kanser başta olmak üzere bir çok hastalığın çoğalmasına göz yuman, sistem ve zihniyet dünyanın her yerinde aynı.

Küreselleşme politikaları, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Sağlık Örgütü gibi küresel güçler aracılığı ile bizim gibi ülkelere dayatılmaktadır. Bu güçlerin arkasında ABD ve AB vardır.

24 Ocak 1980 kararlarıyla Türkiye tarımı bu küresel güçler tarafından kontrol altına alındı. ABD ve AB'nin elinde ki gıda stoklarının erimesi için bizim gibi ülkelerin üreten değil, tüketen durumuna düşürülmesi gerekiyordu, bunu da el birliği ile yaptılar.

Bu yüzden Tam Bağımsız Türkiye diyoruz! Bu yüzden Atamızın “Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünü ilke edindik. Bu yüzden yerli ve milli olmanın her şeyden önemli olduğuna inandık. Bu yüzden Atalık-Yerel tohumlarımızı, yerel pazarlarımızı, yerel üreticilerimizi desteklemek için mücadele ediyoruz.

Çözüm herkesin küçük üreticilere sahip çıkması, geleceği için atalık bir avuç tohumunu koruması, saklaması, ekerek çoğaltarak paylaşması, ve güç birliği yapmasıdır.

Ebru Oğuzhan Yeter

Yazının tamamı için//

bottom of page